Radyofrekans Tedavisi

Radyofrekans yöntemi, kozmetik dermatolojide sarkan cildi sıkılaştırmak için kullanılan cerrahi olmayan bir yöntemdir. Bu uygulamada cilde güvenli düzeyde düşük frekanslı elektromanyetik dalga gönderilir, bu dalga ısıya dönüşür. Derinin derin katmanlarına ulaşan ısı sayesinde yeni hücre oluşumu, yani ciltte rejenerasyon meydana gelir. Tedavi aynı zamanda kolajen ve elastin oluşumunu da tetikler, bunlar sayesinde cilt daha esnek ve dayanıklı olur.

 

Radyofrekans yöntemi kimler için uygundur?

 

Cerrahi bir işlem geçirmeden cilt sıkılaşması sağlamada kullanılan bir tekniktir.

  • Cilt tonusunu, dokusunu , sıkılığını düzenler,
  • Daha genç bir görünüm sağlar,
  • Yaşlanmaya bağlı kırışıklık, ince çizgiler, sarkan deri gibi sonuçları azaltmaya yardım eder,
  • Kolajen üretimini tetikleyerek güneşe bağlı hasarı minimalize eder,
  • Yüz ve vücudu şekillendirir.

Ciddi şekilde sarkmış olan ciltte etkinliği düşüktür.

 

Radyofrekans yöntemi nasıl uygulanır?

 

İşlem uygulanacak olan bölgenin büyüklüğüne göre bir saatten kısa sürer. Radyofrekans tedavisi ile aynı gün botoks, dolgu, microneedling uygulanmasında sakınca yoktur. Tedaviden sonra normal yaşantınıza dönebilir ve makyaj yapabilirsiniz. İşlem sırasında karıncalanma şeklinde bir titreşim hissedebilirsiniz. Ciltte soyulma ve skar oluşumuna yol açmaz. Tedavi sonrası istenen etkilerin görülmesi 2-6 hafta sürebilir. Doktorunuz duruma göre birkaç seans düzenleyebilir.

 

Radyofrekansın istenmeyen etkileri nelerdir?

 

Güvenilir bir tedavidir. İşlemden sonra hafif kızarıklık ve ödem olabilir, 24 saat içerisinde kaybolur. Nadiren, yanlış teknikle uygulandığında yüksek ısıya bağlı yanıklar görülebilir. Bu yüzden doğru hekim seçimi önemlidir. Radyofrekans dalgaları, cep telefonu, televizyon, bilgisayarlarda da bulunur. Kozmetik işlemlerde kullanılan radyofrekans dalgaları oldukça düşük dozdadır.